VETOOMUS EU:LLE, ALLEKIRJOITA

ALLEKIRJOITA VETOOMUS

Vetoomuksen tekijä:
Metsästyskoiraharrastajat Ry
3.1.2016 Imatra

(Vetoomus luovutetaan Euroopan komissiolle maaliskuussa 2016)

(alla vetoomusteksti)
Vaadimme EU:ta tutkimaan Suomen susipopulaation rakenteen jonkin ulkopuolisen luotettavan sekä osaavan tahon toimesta

– Olemme huolissamme aidon harmaasuden rotupuhtaudesta Suomessa koska uskomme ns. susipopulaatioon sekoittuneen jo vuosikymmenien aikana mm. Venäjältä tulleita koiria sekä koirasusia ja siksi vaadimme EU:ta tutkimaan susipopulaation geneettisen rakenteen jonkun ulkopuolisen luotettavan sekä osaavan tahon toimesta. Meillä on painava syy uskoa, että entinen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (nykyinen Luonnonvarakeskus) ”susitutkijoineen” ei ole toiminut EU-velvoitteiden mukaisesti jotka velvoittavat pitämään susipopulaation geneettisesti puhtaana.

Toteamme, että yhä enemmän maassamme on lisääntynyt koiraeläimiä joita suojellaan vastoin EU:n linjauksia aitoina harmaasusina, mutta jotka kuitenkin ulkonäöllisesti muistuttavat koiria / koirasusia (hybrideja) ja käytöksellään osoittavat pelottomuutta ihmisiä kohtaan. Lisäksi epäilemme, että Suomen ns. susipopulaatiossa aitoja harmaasusia on enää hyvin pieni osa, suurin osa on koiria sekä suden ja koiran risteymiä. Tämä kaikki on seurausta entisen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen, nykyisen Luonnonvarakeskuksen tutkijoiden EU vastaisesta toiminnasta (EU velvoittaa poistamaan susipopulaatiosta koirasudet). Suomen susitutkijat ovat monien vuosien ajan toiminnallaan heikentäneet aidon harmaasuden geneettistä kantaa hybridien kustannuksella.

Koska entinen Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (nykyinen Luonnonvarakeskus) ei ole pitänyt susipopulaatiotamme puhtaana, vaadimme ulkopuolisen osaavan sekä luotettavan tahon puolueetonta tutkintaa ja toimintaa. On väärin ja kohtuutonta, että aito harmaasusi joutuu syrjäytymään risteymien suosimisen takia. Harmaasusi kuuluu luontoon, koirat sekä risteymät eivät.

PYYDÄMME MYÖS VASTAAMAAN ALLA OLEVIIN KYSYMYKSIIN:

1/ Miten estää rajanpinnassa oleskelevat Venäläiset koiralaumat sekä koirasusilaumat sekoittumasta maamme aitoon harmaasusipopulaatioon? Kuka valvoo / kuka vastuussa ja kenelle?

2/ Miten valvovat viranomaiset sekä petoyhdyshenkilöt pystyvät erottamaan suden hybridistä ulkonäöllisesti vai pystyvätkö mitenkään? Kuinka edellä mainitut tahot pystyvät erottamaan maastossa lumen aikaan aidon suden jäljet hybridistä? Onko petoyhdyshenkilöt ohjeistettu erottamaan susi hybridistä ja miten?

3/ Kenen toimesta ja milloin Suomessa viimeksi poistettu metsistämme hybridejä (koirien ja susien sekoituksia)?

————————————————————————-

* Keräämme nimiä kantelumme tueksi. Ole hyvä ja allekirjoita.
(kerro vetoomuksestamme myös ystävillesi ja pyydä allekirjoittamaan)

 

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Paikkakunta (pakollinen)

Huom. Emme julkaise nimiä verkossa, emme myöskään luovuta tietojasi kenellekään ulkopuoliselle.

————————————————————————-