SALAKAVALA JUONI SUURPETOKANTOJEN KASVATTAMISEKSI:

TÄSSÄ SYY MAASEUDUN AUTIOITTAMISEEN, METSÄSTYKSEN VASTUSTAMISEEN JA SUURPETOJEN KANTOJEN KASVATTAMISEEN: hankkeiden takana on rikkaat maailman luonnonsuojelujärjestöt.

(alla oleva teksti mukailtu Tiede-lehden artikkelista ”Tahtoisitko sinä villieläimet takaisin”, Tammikuu 2015)

– Vuoden 1970 jälkeen Euroopan villieläinten pääluku ei ole enää laskenut, vaan kannat ovat niin Länsi-Euroopassa kuin entisen Neuvostoliiton alueella kasvaneet keskimäärin kuusi prosenttia – kirjoittaa TIEDE lehti Tammikuun numerossaan 2015. Uusi maailmanlaajuinen koulukunta; villiinnyttäjät vaativat ekosysteemiin kuitenkin suurempia määriä jopa sukupuuttoon kuolleita eläimiä. Näiden mielestä aika on kypsä villin luonnon paluuseen, myös Suomessa.

Maaseutu tarkoituksella autioitettiin, että saatiin tilaa villieläimille (Suomessa suurpedoille) ja tämän takana ovat maailmanlaajuiset rikkaat luonnonsuojelujärjestöt joilla on rahaa avustaa (lahjoa) puolueita, virkamiehiä sekä yksittäisiä poliitiikkoja. Näiden järjestöjen tarkoituksena on perustaa yhä enemmän suojelualueita asutun Euroopan sydämeen ja kaikkialle maailmaan. Maailmanlaajuista toimintaa kuvaa hyvin se, että esim. Amerikasta lennätetään myskihärkiä Siperiaan ja esim. Amerikassa puhutaan vakavasti leijonien ja norsujen palauttamisesta luontoon. Tämä kaikki tehdään tietysti luonnonsuojelun nimissä.

Vuonna 2011 perustettiin Rewilding Europe; tällä järjestöllä on jo seitsemän laajaa suojelualuetta eri puolilla Eurooppaa Iberian niemimaalta Karpaattien vuoristoon. Näille alueille siirretään mm. eläintarhoista useita eri eläinlajeja. Järjestön tavoite on vuoteen 2020 mennessä saada suojelluksi MILJOONA HEHTAARIA, mikä vastaa noin neljää prosenttia Suomen metsäpinta-alasta. Aikoinaan eri alueilta kadonneet lajit ovat metsästäjien syytä, tätä mieltä ovat aktivistit jotka tahtovat villiinnyttää yhä enemmän lisää suojelualueita; heidän tarkoituksenaan on siis suojelualueiden lisäksi ajaa alas metsästyskulttuuri eli heidän mielestään suurin uhka eläimille joita he aikovat istuttaa laajoille suojelualueille.
* Suomessa aiheesta ei ole laajamittaisesti keskusteltu, tosin aihe nousi uutisiin vuonna 2011, kun Rewilding Europe harkitsi pohjoismaisen suojelualueensa perustamista Suomeen. Sen sai kuitenkin lopulta Pohjois-Ruotsi.

Euroopan villiinnyttämisessä suurinta närää herättävät tietenkin suurpedot. Susikeskustelu ei myllerrä tunteita vain täällä Suomessa. Kantoja petojen puolesta ja niitä vastaan kuuluu esimerkiksi Espanjassa, jossa rahapulasta kärsivä hallitus maksaa petovahingoista korvauksia entistä nihkeämmin, kertoo tutkija ja paikallisen Lobo Marley- luonnonsuojelujärjetön aktiivi Maurico Anton. Kestävä tulevaisuus riippuu kuitenkin kyvystämme oppia elämään rinnakkain ja sovussa villin luonnon kanssa, Anton painottaa (tätä painotusta on paljon mm. Suomen suurpetosuojelijoiden riveissä).

Vuonna 2011 Rewilding Europen ryhmä tutustui suurpetoretkiin Kuhmossa. Nyt Itä-Suomea markkinoidaan maailmalle malliesimerkkinä villieläinten käytöstä matkailuvalttina.

*     *     *     *     *

MITÄ TÄMÄ KÄYTÄNNÖSSÄ TARKOITTAA:
Suurella rahalla Suomeen aiotaan tehdä salakavalasti yhä suurempia suurpetojen suojelualueita ja luonnonsuojelun nimissä ajetaan alas metsästys- sekä tietysti samassa metsästyskoirakulttuuri. Tietysti tämä tehdään pikkuhiljaa sekä kierosti, osaavien sekä kierojen virkamiesten ja poliitikkojen avustuksella. Tyhmä kansa – suurin osa myös metsästäjistä – nielee valheelliset aikomukset sen enempää niitä kyseenalaistamatta. Tähän on syynä asioista tietämättömyys sekä osittain myös välinpitämättömyys koskien jo nyt suurpetojen aiheuttamia ongelmia koska ne eivät vielä kosketa heitä itseään (niin kauan kuin susiongelma on jossakin muualla kuin omilla alueilla, ei asioihin tahdota ottaa mitään kantaa).

MITÄ VOIMME TEHDÄ:
– Keinoja on monia, mutta koska kehitys on jo liian pitkällä, on aika ottaa radikaalit ”aseet” käyttöön. Tämä tietysti vain niiden kohdalla jotka YMMÄRTÄVÄT mistä sudensuojelupolitiikassa oikeasti on kysymys.

Yksi keino – etenkin meidän metsästyskoiraharrastajien kohdalla joita susiongelma eniten koskettaa – on allekirjoittaa vaatimus internetissä ja täten osoittaa, että me puolustamme viimeiseen hengenvetoon meille rakasta harrastustamme.

Allekirjoita ja jaa tietoa vaatimuksesta. Adressi os.
http://www.adressit.com/ehdoton_vaatimus_ei_enaa_yhtaan_metsastyskoiraa_susille